For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Блог

Най-малките музикални инструменти в света

Най-малките музикални инструменти в света

В един от предишните ни материали ви запознахме с най-големите инструменти в света. Сега, както ви обещахме, е време да разгледаме най-малките!

5. Най-малкото гранд пиано

Явно има нещо забавно в идеята, да вземеш един гранд инструмент и да го направиш миниатюрен. Производителят на японската игра Sega Toys Co. прави точно това през 2006 г. Напълно функциониращото пиано има клавиатура съставена от 88 клавиша (също както при стандартните гранд пиана), като широчината им е 0,16 инча! Въпросното пиано дори има функция за автоматично възпроизвеждане. Целият инструмент е широк 9,8 инча и висок 7 инча.

4. Най-малката хармоника

Хармониката, дълга 3,5 сантиметра (1,37 инча) е всъщност инструмент, който можете да закупите онлайн! Дори най-известните компании, производители на хармоники, като Хохнер, Лий Оскар и други, създават такива малки екземпляри. Този миниатюрен музикален инструмент, ще се впише идеално във вашата връзка от ключове, като ключодържател, като ще разполагате с цели 8 тона, с които да свирите (което означава, че

3. Най-малката цигулка

Не е известно кога и къде е измислена конкретната фразата, но след като някой сте преуморени, от това да слушате как някой говори, може да започнете да триете показалеца и палеца си и да кажете: „Това е най-малката цигулка в света и тя свири само за теб!“.

Но шегите настрана, всъщност има супер малка цигулка, направена преди няколко години от Чън Лианджи, който поставя световния рекорд за най-малката цигулка в света. Цигулката е с дължина 1 сантиметър (0,39 инча!) И струните и са толкова тънки, че реално няма как да се свири на тях.

Най-малката цигулка , на която е възможно да се свири, е 10 пъти по-голяма, но въпреки това е достатъчно невероятна!

2. Нано китара

Този инструмент е наистина МНОГО малък, но вярвате или не, това е най-малките инструменти, съществуващи в света!

Размерът на нано китарите е 10 микрометра, колкото е приблизително размера на кръвните клетки. Китарата е направена за забавление, за да илюстрира новата нанотехнология в университета Корнел. Китарата има шест струни, както обикновена китара. Всяка струна е широка около 50 нанометра (колкото ширината на 100 атома). Китарата работи, но човешкото ухо не може да я чуе, заради високата честота на звука.

1. Нано-арфа

И за големия или всъщност миниатюрен финал, нано-арфата е най-малкия инструмент в света!

Този инструмент е създаден на същото място където е създадена и китарата, университета Корнел. Подобно на китарата, не можем да чуем звука на инструмента. Дори и кучетата не могат да чуят този 330 мегахерцов звук. (Човешкото ухо не може да чуе над 22 кило херца (това дори е трудно за супер-героите.) Вероятно това е и най-бързият движещ се обект.

Инструментът е издълбан (точно като китарата) от един кристал от силиций и струните на арфата са силициеви пръчки с диаметър 50 нанометра (един нанометър, между другото, е една милиардна част от метъра), което означава, че инструментът е около 150 атома дебелина!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top Android
Android